Przystawki są daniami, które są wstępem do przejścia do głównych dań, lub są znakomitym urozmaiceniem stołów. Są wykonywane głównie na zimno. Pośród nich znajdziemy owoce morza, jajka faszerowane, śledzie, tatara, szynkę z chrzanem w galarecie, schab w galarecie, grzanki, awokado z farszem, czy inne. Zazwyczaj przystawki oraz przekąski możemy podzielić na kategorie. W tym na przystawki mięsne, z ziemniaków, zapiekanki, świąteczne, sałatki, surówki, wieżyczki z krakersów z twarożkiem czy innymi farszami itp. przystawki są znakomitym rozwiązaniem na bankiety i przyjęcia. Są wykonywane z prostych składników, i pełnia przede wszystkim role wstępu do kolejnych dań gorących przygotowanych przez gospodarza. W internecie, czy w książkach kucharskich znajdziemy wiele znakomitych pomysłów na przygotowanie oryginalnych przystawek, które nie tylko zachwycą smakiem, ale również nacieszą oko smakoszów. Z tego, co mamy w lodówce możemy wyczarować bardzo smaczne przystawki imieninowe czy urodzinowe. Najpopularniejsze są chyba jajka faszerowane, gdzie farsz jest wykonany z żółtek, ziół i przypraw, konserwowych przetworów (ogórków, pieczarek, grzybków leśnych, papryki), mięsa, wędliny, oraz majonezu.

www.jezjerzy.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here