Zupy

Zupy to niedoceniany element naszej rodzime kuchni. Jest tak zwłaszcza w obecnych czasach, kiedy niestety większość z nas nie ma czasu na gotowanie obiadu składającego się z dwóch dań, czyli z zupy, przystawki i dania głównego. Zupy pozwalają jednak utrzymać stałą wagę podczas zimy. Zupy rozgrzewają organizm człowieka, powodują, że staje się on nasycony. Zupa to podstawa naszej diety, zwłaszcza w naszej szerokości geograficznej. Musimy jednak pamiętać, aby , przyrządzając zupę, dostarczyć sobie jak najwięcej w takim posiłku składników odżywczych. Po pierwsze, warto zadbać o to, aby w zupie znajdowało się jak najwięcej warzyw, bo jest to cenne dla naszego organizmu źródło błonnika. Zup nigdy nie będzie miała tak wiele kalorii jak długie danie, nawet jeśli drugie danie jest dietetyczne, a w dodatku jedząc tylko zupę na obiad, dostarczymy sobie wystarczająco dużo jedzenia, aby zapełnić żołądek i nie odczuwać już głodu. Musimy uważać na to, co jemy, aby nie dostarczać sobie jedzenia tuczącego, ale przede wszystkim wartościowego.

www.mitomamka.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here