Ostatnimi czasy bardzo głośno zrobiło się na temat szkodliwości soli w naszych domowych kulinariach. Jest ona w stanie zatrzymywać w naszym organizmie duże ilości wody i szkodzić działaniu nerek, a także wątroby. Jak pokazały badania jest również przyczyną wielu groźnych chorób dzisiejszej epoki. Czego więc powinniśmy używać, aby móc nadać naszym potrawą właściwy smak? Nader wszystko okazuje się, że dobrze jest polegać przede wszystkim na ziołach, które potrafią nadać wszystkim mięsom czy też zupą odpowiednią dla nich jakość smaku. Najważniejszym dodatkiem, który będzie mógł wprowadzić dla nas właściwą jakość smaku oraz odrobinę pikanterii będzie zarówno chrzan jak i czosnek. Wszystkie tego typu dodatki powodują, że nasze potrawy będą nabierały odpowiedniego aromatu. Pamiętajmy przy tym wszystkim, że nie musimy usuwać ze swojego menu zupełnie do zera soli gdyż ona także jest w danym stopniu dla nas potrzebna. Kwestią nader ważną jest to, aby użytkować ją w jak najmniejszych ilościach, aby nasze potrawy mogły mieć odpowiedni posmak. W innym wypadku dość szybko wydały by się dla nas z całą pewnością bardzo nijakimi pod względem swojego aromatu. Więc nie popadajmy w zupełny stan blokady na dane produkty, ale za to starajmy się we właściwy sposób je dla siebie regulować.

www.duzohumoru.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here