Mówiąc o kuchni i różnych potrawach z nią związanych, nie powinniśmy zapominać o napojach. Jak wiadomo najzdrowsza jest woda mineralna nie gazowana. Nasz organizm potrzebuje abyśmy mu dostarczyli około trzech litrów płynów dziennie. Bardzo często sięgamy po herbatę. Nie jest ona szkodliwa w niewielkich ilościach, ale jeśli spożywamy jej dosyć dużo powinniśmy pomyśleć o tym, aby zastąpić ja herbatkami owocowymi, które nie tylko są smaczne, ale również pomogą nam się rozgrzać zimową porą, a także odprężyć podczas długich jesiennych wieczorów. Bardzo zdrowe są również soki. Musimy jednak uważać, aby nie były to napoje z dużą ilością cukrów. Najlepiej jest samemu przyrządzić sok w sokowirówce ze świeżych owoców. Bardzo popularne, szczególnie w południowych krajach europy jest spożywanie wina do obiadu. Oczywiście jest to wino z niewielką ilością alkoholu, które wspomaga trawienie oraz potęguje smak i aromat spożywanych potraw. Najbardziej jednak powinniśmy się wystrzegać gazowanych napojów, których składnikami jest woda, sztuczne barwniki oraz aromaty, a także ogromna ilość cukru.

www.studioniezapominajka.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here